OBVESTILO: Predlog nove ureditve zbiranja odpadkov na območju “ABC garaž”

Drage krajanke, dragi krajani,

Komunala Kranj d.o.o. v sodelovanju s Krajevno skupnostjo bratov Smuk in upravnikom Domplan d.d. seznanja stanovalce z nameravano ureditvijo zbiranja odpadkov na območju t.i. »ABC garaž« na Planini v Kranju.

Javno podjetje, predstavniki krajevne skupnosti in upravnik se zavedamo problematike na področju zbiranja odpadkov na skupnih odjemnih mestih, zato smo oblikovali načrt pri katerem smo zasledovali naslednje cilje:

  • Sprostitev s smetnjaki zasedenih parkirnih mest – povečanje števila parkirnih mest za stanovalce.
  • Postavitev novih zabojnikov v bližini obstoječih lokacij – čim manj sprememb navad za uporabnike.
  • Enakomerna razporeditev odjemnih mest – čim krajša pot za uporabnike.
  • Zadostna oddaljenost od bivalnih objektov – čim manj motečih dejavnikov za bližnje stanovalce.
  • Izboljšana urejenost oz. podoba odjemnih mest.
  • Zmanjšanje možnosti za nedovoljeno odlaganje kosovnega odpada.
  • Ohranitev kvalitetnih zelenih površin, predvsem v bližini objektov.
  • Preprečitev premikanja zabojnikov nepooblaščenim osebam.
  • Zagotovitev nemotene dostopnosti za smetarska vozila.

Komunala Kranj namerava na območju ukiniti vsa obstoječa odjemna mesta in vzpostaviti dve novi skupni odjemni mesti z novimi sodobnimi podzemnimi zabojniki. Predlagana ureditev je razvidna iz priloženega slikovnega gradiva.

Prikaz lokacij novih in ukinjanih odjemnih mest:

  • ukinjene lokacije
  • nove lokacije

Nova lokacija 1                                                 Nova lokacija 2

Novi zabojniki

Komunala Kranj namerava nove zabojnike opremiti tudi s senzorji polnosti. Tako se odvoz odpadkov ne bo več izvajal po stalnem urniku, temveč po potrebi takrat, ko bodo zabojniki polni.

Ob tem uporabnike obveščamo, da se kljub investicijskim stroškom v novo opremo in spremenjeni dinamiki odvoza odpadkov, cena storitev odvoza in ravnanja z odpadki ne bo povišala! Prehod na nov sistem je predviden v poletnih mesecih 2021.

Verjamemo, da bo načrtovana ureditev trajno rešila problem zbiranja odpadkov na obravnavanem območju. Sporočilo podpore načrtu ali predlog spremembe načrta lahko pošljete po elektronski pošti na naslov zabojniki@komunala-kranj.si do 12. 4. 2021.

 

Obvestilo:

Obvestilo_predlog novih odjemnih mest

8 komentarjev for “OBVESTILO: Predlog nove ureditve zbiranja odpadkov na območju “ABC garaž””

says:

Pozdravljeni
Zamisel o izvedbi novih lokacij za odlaganje smeti je dobra, ne bo pa rešila problema odlaganja smeti ostalih prebivalcev, ki ne stanujejo v naši KS. Enako dovažajo iz večih koncev smeti različni obrtniki, ki ni nujno, da izvajajo dela v naši KS, večkrat tudi dostavljajo razno prazno embalažo iz bifejev ali trgovin, ker jim je ceneje oddati odpadke v naše zabojnike kot pa nabaviti in skrbeti za svoje ali najete zabojnike za smeti. Z ureditvijo predlaganih lokacij, se bo tudi zmanjšalo onemogočanje odmetavanja smeti z nadgaražnih zelenic, taki odpadki pod nobenim pogojem ne morejo končati v zabojniku ampak poleg zabojnikov. Težko bo tudi rešiti odlaganje kosovnih odpadkov, ko se že ves čas vidi, da nekdo prav skrbi, da so ti odlagajo poleg zabojnikov. Kajti še vedno ko so delavci Komunale počistili in odpeljali kosovne odpadke, je bilo najdalj en z veliko sreče pa 2 dni pospravljeno. Nato so se začeli ponovno nabirati pri zabojnikih. Vendar je to nekultura tako stanovalcev iz KS BS, še slabše pa, da vozijo kosovne odpadke iz drugih delov Kranja.

Tomi

says:

Danes sem se sprehajal ob 10:30h in naletel na neznano osebo z avto,ki je odlozila smeti v nase zabojnike in se nato zelo hitro odpeljala stran.

says:

Pozdravljeni
Sam bi dodal le toliko, če bo treba ograditi bodisi smetnjake bodisi vstop na parkirišča, naj se dostop ne omeji z zapornicami. Kajti lep primer so zapornice pri trgovini Spar, ki so več namerno polomljene, kot pa opravljajo svojo nalogo. Temu seveda sledijo tudi abnormni stroški za popravila. Če se bo kdaj omejeval dostop, naj se omeji s potopnimi količki. To pa se izvede tako, da ne bo možna vožnja mimo njih.
Lep dan želim vse dobromislečim in vsem, ki gojijo skrb za naše okolje, predvsem okoli smetnjakov.

Tomi

says:

Na cesti ob kanalu je velika nevarna luknja med Tuga Vidmarja 4 in 6 blizu transformatorja.Lepo bi bilo oznacit in kasneje popravit.Lp

says:

Pozdravljeni sokrajani.
Nekam malo je komentarjev. Sicer pa kakor koga zanima kaj se dogaja. Danes 03. 6. 2022 sem si malo ogledal postavljene nove zabojnike za odpadke in meni osebno zadeva zgleda prav všečno. Delavci zaključujejo dela, okoli zasipajo zemljo, da bo del okoli zabojnikov urejen. Upam, da se bodo nekateri, sicer so v manjšini, odvadili odmetavati odpadke okoli kontejnerjev in kar se mi zdi najbolj pomembno. Če bo zabojnik poln, ne bo treba narediti nekaj korakov do praznega, kar je bil do sedaj velik problem. V sprednjih kontejnerjih so že padale smeti po tleh, tako so bili polni, za njim pa še vedno prazni ali napol prazni kontejnerji do katerih je bilo težko narediti dva koraka več in odvreči smeti vanje. Upam, da se na starih mestih, ne bo še kdo trudil in odlagal kosovne odpadke, kar je nekaterim zelo ustrezalo. Komaj je delavec Komunale počistil in spravil v red okolico kontejnerjev, že so se našli ljudje, ki so privlekli staro šaro in jo odločili poleg kontejnerjev. Da je zgledalo, da se nekdo prav trudi, da bi bila okolica kontejnerjev polna smeti in kosovnih odpadkov. Seveda, ne pozabiti, da nam odvoze teh kosovnih odpadkov, zaračunavajo posebej na položnicah pri stroških za stanovanje. In zakaj se ne bi teh stroškov znebili, ko se jih lahko na čisto enostaven način. ZARICA je vedno odprta in sprejme kosovne odpadke brezplačno, mi pa poskrbimo, da je naša okolica čista. Saj približno tako, kot doma stanovanje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja