Participativni proračun

Glasovanje za participativni proračun

Spoštovane občanke, cenjeni občani,

na spletnem mestu participativnega proračuna Mestne občine 2022 je odprto glasovanje o projektnih predlogih. Potekalo bo do 10. marca 2022,glasujejo lahko občanke in občani s stalnim prebivališčem v MOK, ki so stari 16 in več let. Glasovati je možno le enkrat in za en predlog v krajevni skupnosti stalnega prebivališča, in sicer preko spletnega mesta oziroma aplikacije https://predlagaj.kranj.si/, od 7. do 10. marca 2022 pa tudi osebno na sedežu MO Kranj (Avla, pritličje) v ponedeljek, torek in četrtek od 8. do 15. ure, v sredo od 8. do 17. ure.

Za našo krajevno skupnost so na glasovanju naslednji projekti:

👉Lovilna mreža za žoge za nogometnima goloma na šolskem igrišču OŠ Matije Čopa Kranj

👉Zasaditev na javnih zelenih površinah

👉Lovilna mreža za žoge ob nogometnem šolskem igrišču OŠ Matije Čopa Kranj (na južni strani igrišča)

Več informacij o prejetih predlogih in glasovanju je na voljo v tej novici.

Glasovanje prek spleta je preprosto in hitro opravljeno – kako glasovati, si lahko ogledate v tem videu.

Več informacij o prejetih predlogih in glasovanju je sicer na voljo v tej novici.

Vabljeni h glasovanju! Med predlogi izberite projekt, za katerega menite, da je najbolj potreben v našem kraju.

Zbiranje predlogov za participativni proračun Mestne občine Kranj 2022

Od 5. januarja do 4. februarja 2022 lahko občanke in občani s stalnim prebivališčem v Mestni občini Kranj, ki boste do dne oddaje projektnega predloga dopolnili 16 let, oddate svoje predloge projektov, za katere bi želeli, da se umestijo v participativni proračun.

Predlog lahko oddate na tem spletnem mestu prek obrazca za oddajo projektnih predlogov, prek e-pošte krpredlagaj@kranj.si, po klasični pošti na naslov Mestna občina Kranj (Slovenski trg 1, 4000 Kranj) s pripisom “Za participativni proračun (ne odpiraj)” ali osebno v glavni pisarni MOK (Slovenski trg 1, 4000 Kranj) v času uradnih ur ter na projektnih pisarnah.  

Vse oddane predloge bo pregledala komisija, ki bo preverila, ali je predlog izvedljiv, skladen z zakonodajo, v pristojnosti občine, finančno ovrednoten med 2.500 in 24.000 evri z DDV-jem in ali ustreza drugim predpisanim pogojem za uvrstitev v participativni proračun. Če predlog projekta ustreza vsem predpisanim pogojem, se uvrsti na glasovanje in boste o njegovi izvedbi neposredno odločali občani in občanke.

Delavnice za pripravo predlogov za participativni proračun

V Mestni občini Kranj so ves teden uspešno izvajali delavnice, na katerih so občankam in občanom podrobneje predstavili participativni proračun ter postopek sodelovanja. Hkrati so se lahko z izkušenimi trenerji pogovorili o idejah in predlogih za projekte, ki bi predstavljali dodano vrednost za njihovo skupnost. Sledi še izvedba desetih delavnic, med drugim tudi spletna delavnica, ki bo 18. januarja 2022 od 19. ure dalje potekala prek spletne platforme Zoom.

Vse delavnice potekajo na lokaciji sedeža Mestne občine Kranj (MOK), Slovenski trg 1, Kranj (v sejni sobi 15, vhod skozi avlo). Zaradi epidemioloških omejitev pa je lahko na eni delavnici hkrati prisotnih do 33 oseb in je udeležba možna do zapolnitve mest. V tabeli spodaj so navedeni termini delavnic, ki jih bodo še izvedli danes oziroma v prihodnjem tednu.

V torek vabljeni na spletno delavnico brez omejitev

V želji, da bi občankam in občanom omogočili čim več možnosti za udeležbo na delavnicah, so se v MOK odločili organizirati tudi spletno delavnico, ki bo v torek, 18. januarja 2022, ob 19. uri, in bo potekala prek spletne platforme Zoom. Na njej bo lahko sodeloval vsak, ne glede na to, iz katere krajevne skupnosti prihaja. Spletni delavnici se bo možno pridružiti s klikom na to povezavo (bit.ly/participativniproračun_MOK2022).

Vklop bo mogoč že 15 minut pred začetkom delavnice, za udeležbo pa ni treba imeti naložene aplikacije. Vsi zainteresirani se lahko pridružijo preko računalnika ali mobilnega telefona. Če bi za uporabo platforme Zoom na dan delavnice potrebovali pomoč, se lahko obrnejo na tehnično podporo izvajalca delavnice, na e-naslov mario.benkoc@pina.si

Pomoč pri oddaji predlogov

S ponedeljkom, 17. januarja 2022, se začenjajo tudi projektne pisarne. Na MOK oziroma v Kulturnem domu Predoslje (termini so navedeni v tabeli spodaj) bodo med 17. in 19. uro lahko zainteresirani oddali svoje predloge, pri čemer jim bodo po potrebi pomagali pri izpolnjevanju obrazca ter snovanju idej. Predloge je možno oddati do 4. februarja 2022, me 1. in 10. marcem pa bo sledilo glasovanje.

Več informacij o participativnem proračunu je na voljo na spletni strani projekta in v zbirni novici.

Termini delavnic in projektnih pisarn:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja