Josip Iličić finančno podprl obnovo igrišča na območju garaže B

Uspešni slovenski nogometni reprezentant in član italijanskega prvoligaša Atalanta B. C., Josip Iličić – Jojo, se je odločil, da bo finančno podprl ureditev športnega in otroškega igrišča na območju garaže B (igrišče med ulicami Lojzeta Hrovata, Tuga Vidmarja in Juleta Gabrovška), kjer je živel in se igral kot otrok. Dela so se začela v začetku julija in predvidoma v dobrem mesecu bo igrišče dobilo svežo podobo in novo opremo. Vrednost donacije je 30 tisoč evrov.

Načrtovana dela: postavili bodo novi igrali z varovalno podlago za najmlajše otroke, sedaj asfaltirano košarkarsko igrišče bo po novem tartansko, zamenjali in prestavili bodo konstrukcije košev, postavili še gola za rokomet ter namestili nove lesene klopi. Krajevna skupnost bratov Smuk bo v sodelovanju s Timom Pregradom poskrbela za poslikavo garaže in stene ob igrišču s poslikavo z motivom Josipa Iličića.

Mestna občina Kranj, ki je lastnica površin igrišča, je Iličiću nudila strokovno pomoč in koordinirala pripravo projekta. Pozneje bo skrbela tudi za upravljanje in vzdrževanje Parka Jojo, ki bo nosil ime po nogometaševem vzdevku.

Josipu Iličiću – Jojotu se zahvaljujemo, ker podpira športno aktivnost otrok naše soseske in kvalitetno preživljanje njihovega prostega časa! Ponosni smo na njegovo potezo in verjamemo, da se bo tu kalilo še veliko športnih talentov.

Slikovni prikaz načrtovanih del:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja