Nova postaja KRsKOLESOM na Planini 2

Ob Cesti Rudija Šelige na križišču z Likozarjevo ulico (pri vhodu v garaže A) je zaživelo novo postajališče za izposojo koles –  KRsKOLESOM.

Več informacij o izposoji in registraciji lahko najdete na spletni strani www.krskolesom.si.

Spodaj v tem prispevku pa najdete nekaj osnovnih informacij o storitvi.

Kaj je KrsKolesom?

‘KRsKOLESOM je preprost, praktičen in ekološko naravnan sistem prevoza za potovanje po mestu. Z njim se boste izognili vožnji z avtomobilom in prihranili čas pri iskanju parkirnega mesta ter tako zmanjšali izpuste CO2. S preprosto izposojo in vračilom kolesa boste lahko povezali različne oblike prevoza in spremenili način svojega potovanja. Lahko boste uživali v svežem zraku, hkrati pa nekaj naredili tudi za svoje telo.

Koliko znaša letna naročnina in kaj za to dobim?

Cena letne naročnine na storitev 15 EUR. Za to ceno vam sistem omogoča brezplačno uporabo kolesa do 14 ur tedensko. Torej brez doplačila. Uporabnik pa si sam porazdeli ure uporabe po dnevih kot si želi. To pomeni, da lahko sistem uporablja v ponedeljek tri ure, v torek pet ur, ter v soboto in nedeljo po dve uri.

Kje se lahko prijavim v sistem?

Na voljo sta dva načina:

1. On-line: Registracija v sistem se lahko opravi preko spleta tukaj.

2. Fizično v Kranjski hiši oziroma Turistično informativnem centru.

Ob registraciji in podpisu pristopnice uporabnik pridobi uporabniško ime in geslo in kartico za dostop do sistema. Sistem lahko uporabljate ali s kartico ali z uporabniškim imenom in geslom, ki ga prejmete ob registraciji.

NAVODILA ZA UPORABNIKE

 Kratka navodila in napotki za enostavno izposojo in uporabo koles.
  • Pristopite računalniškemu terminalu (kiosku) z LCD zaslonom in pritisnite na zaslon za začetek. Izberite primeren jezik in sledite navodilom. Uporaba sistema je možna le s kartico za uporabnike sistema »KRsKOLESOM« ali z uporabniškim imenom in geslom.
  • Za prijavo v sistem prislonite Vašo kartico »KRsKOLESOM« na posebej označeno mesto na LCD zaslonu.
  • Vtipkajte vašo PIN kodo (štiri mestna številka, ki ste jo dobili skupaj s kartico) in potrdite. V primeru, da nimate omenjene kartice, vpišite uporabniško ime in geslo.
  • Za izposojo koles ali ostale storitve sledite navodilom na zaslonu.
  • Če se odločite za izposojo kolesa, počakate da sistem preveri vse ključavnice in sporoči, katera kolesa so na voljo. Ponudil Vam bo številke od 1 do 10, ki predstavljajo številke ključavnic.
  • Ko izberete eno od koles, počakate da sistem obdela Vašo izbiro, in jo potrdite. Priporočamo Vam, da pred izbiro najprej preverite, če so vsa kolesa izpravna ter šele potem izberete kolo.
  • Po potrditvi imate na voljo 20 sekund časa da pristopite do ključavnice v kateri se nahaja izbrano kolo in pritisnete srebrni gumb, ki bo utripal v zeleni barvi, da odklenete ključavnico.
  • Po pritisku na gumb, kolo primite za sedež z eno roko ter krmilo z drugo roko, in z enim gibom rahlo prvo potisnete kolo naprej in potem povlečete kolo nazaj ter ga s tem odstranite iz ključavnice.
  • V primeru da Vam iz kakršnegakoli razloga ne uspe odstraniti kolesa iz ključavnice, močno potisnite kolo nazaj v ključavnico, da se prepričate da je zaklenjeno, in ponovite postopek izposoje od začetka.
  • Po uspešni izposoji in opravljeni vožnji enostavno, samo močneje, potisnete kolo nazaj v ključavnico in ga s tem zaklenete. Pred odhodom obvezno zmeraj preverite, če je kolo dejansko zaklenjeno. V primeru, da ste kolo uspešno zaklenili, se Vam bo gumb na ključavnici zasvetil v modri barvi.
  • V primeru, da gumb na ključavnici gori v rdeči barvi je to opozorilo, da kolesa niste pravilno vstavili zato morate postopek vrnitve še enkrat ponoviti.
  • V primeru da so ob Vašem prihodu vse ključavnice zasedene ali pa na postaji ni prostih koles, Vas prosimo da počakate do prihoda vzdrževalne službe ali pa se odpravite do sosednje postaje.
  • V primeru okvare sistema pokličite na +386 (0)1 530 5303 ali v primeru težav pri registraciji na +386 (0)4 23 80 450.

Za več informacij so na voljo Splošni pogoji dostopa in uporabe sistema za izposojo koles KRsKOLESOM.

Želimo vam prijetno bicikliranje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja