VABILO: Tok ženske, cikel srečanj za ženske na Planini

Vabljeni na cikel srečanj Tok ženske, ki bodo potekala v prostorih KS Bratov Smuk, Likozarjeva ulica 29, Kranj, in sicer vsako drugo sredo od 18.00 do 19.30

Prvo srečanje: sreda, 27. september, ob 18.00

Izvir življenja, menstrualna reka, hudournik porodnih občutij, morje mleka, dež idej, ocean modrosti – ženske smo vse to in še mnogo več. Globoko smo vpete v ritme narave in hkrati v ritme svoje civilizacijske skupnosti.

Na svoji življenjski poti se srečujemo z različnimi prelomnicami (prva menstruacija, puberteta, partnerstvo, nosečnost, rojstvo, materinstvo, izguba, menopavza), na katere se lahko veliko lažje in uspešneje pripravimo, če smo med seboj povezane ter druga drugi v podporo.

Mateja Kusterle, porodna babica, anglistka ter hispanistka, in Sara Aranel, antropologinja ter pedagoginja, bova z vami tkali mrežo ženske skupnosti, v kateri si bomo med seboj delile izkušnje, znanje in zaupanje.

Na vnaprej določeno temo bova vsakič pripravili nekaj teoretične podlage, ki pa jo bomo skupaj obogatile z izkušnjami vsake izmed nas. Čakajo nas tudi dinamične aktivnosti in ustvarjalnice. Učile se bomo iz kolektivne izkušnje, zorele skozi pogovor in poslušanje, iskale sebe v toku življenja in krepile zaupanje vase in v svojo materinskost.

Druženja so namenjena predvsem ženskam z malimi otroki in tistim, ki jih pričakujete, dobrodošle pa ste tudi tiste, ki otrok (še) nimate ali so že starejši. Dojenčki so dobrodošli, dojenje pozdravljamo.

PROGRAM (prvih 5 srečanj):
Sreda, 27. 9.: Doživljanje nosečnosti in pričakovanja materinstva
Sreda, 11. 10.: Ko cvetim jaz, cveti moja družina
Sreda, 25. 10.: Razvoj otroka od spočetja do šole malo drugače
Sreda, 8. 11.: Intimnost s partnerjem med nosečnostjo in po porodu
Sreda, 22. 11.: Spodbude v nosečnosti za izpolnjujoč porod

Srečanja so brezplačna, veselimo se kake dobrote za pod zob za prijetno vzdušje 🙂

Z vprašanji se lahko obrnete na spodnja naslova:
Sara: sara.aranel@gmail.com
Mateja: mateja.kusterle.jenko@gmail.com

 

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja