Vabilo na 1. javno razpravo v okviru priprave celostne prometne strategije Kranja

VABILO

na 1. javno razpravo v okviru priprave celostne prometne strategije

»VPLIV PROSTORA NA NAS, NAŠE ŽIVLJENJE IN ZDRAVJE«

 

Mestna občina Kranj v sklopu priprave projekta Celostna prometna strategija (CPS) organizira 1. javno razpravo z naslovom »VPLIV PROSTORA NA NAS, NAŠE ŽIVLJENJE IN ZDRAVJE«

 

Namen priprave projekta CPS je zasnovati dolgoročen proces trajnostnega načrtovanja prometa, ki bo prebivalcem in obiskovalcem občine ponujal večjo varnost v prometu, učinkovitejši javni promet, okolju in zdravju prijazne ter cenejše oblike potovanja po občini. Proces med drugim odlikuje tudi participativni pristop, ki predvideva vključevanje ključnih deležnikov in širše javnosti v vseh omenjenih fazah in na ta način pomembno prispeva k uspešnemu sprejetju in udejanjanju strategije.

Prvi izmed tovrstnih dogodkov bo tudi javna razprava, ki bo potekala v sklopu priprave analize stanja in je namenjena deležnikom, ki ste bili prepoznani kot ključni v začetni fazi priprave strategije.

Dogodek bo potekal

v četrtek, 27. 10. 2016 ob 14. uri v sejni sobi 16 Mestne občine Kranj.

Njegov namen je seznanitev članov delovne skupine s projektom CPS in soočenje pogledov o vplivu prostora na nas, naše življenje in zdravje. Posebno pozornost bomo posvetili zaznavanju prostora, prometu, infrastrukturi in drugim pomembnim prostorskim elementom ter določitev poglavitnih prednosti in slabosti različnih oblik prometnega sistema. V okviru programa je predvideno tudi, da člani delovne skupine na terenu ugotovijo ali obstajajo dodatni izzivi in priložnosti.

Dogodek bodo vodili sodelavci podjetja PNZ svetovanje projektiranje d.o.o., ki je vodilni partner projekta priprave celostne prometne strategije v Mestni občini Kranj.

Predviden zaključek je ob 16.30.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja