Si rojen Kranjčan?
Vsekakor. Imam dokazila: rojstni list ipd.
Tvoja življenjska pot te je vodila od profesorja, radijskega voditelja do pisatelja in v zadnjem času kuharskega mojstra. Po čem vse te še poznajo tvoji sosedje in sokrajani?
Imam neizrazito pričesko oziroma – bodimo iskreni – sploh nikakršne.
Najbolj poznana nam je tvoja pekoča omaka Norman Bites. Kaj te je spodbudilo, da si se začel ukvarjati s kulinariko?
Jerry Lee Lewis. Rokenrol. Kuhinja je seksi. Seksi obsesija. Že od nekdaj.
Tvoje specialitete lahko okušamo na Kranski kuhni, si organizator petkove Prešerne ulice v centru Kranja, nedavno smo se lahko s tvojimi jedmi okrepčali v Kranjskih rovih na Vinski poti. Kaj nam pripravljaš v naslednjih mesecih? Kje te bomo lahko videli in okušali tvoje specialitete?
Lokal Luštarija v centru mesta. Še nekaj žebljev zabijem v kastrolo pred tem.
Aktivno sodeluješ pri različnih projektih za oživljanje starega mestnega jedra. Katerim projektom si že dal svoj pečat?
Sodeloval sem s Hišo na koncu tunela, Luštarijo in večimi posamezniki, ki delujejo v starem mestnem jedru.
Problematika oživljanja starega mestnega jedra je že dve desetletji nerešen problem naše občine. Kje vidiš rešitve oživitve mestnega jedra?
Enostavno: posamezniki in podjetja, ki že poslujemo v mestnem jedru, potrebuje- mo krovno institucionalno podporo za nadaljnje delo. Brez tega Kranja ne bomo ponovno oživeli, ne glede na to, kako močno si sami za to prizadevamo.
Prispevek pripravila in vodila intervju: Manja Zorko
Fotografija: Tania Mendillo