Špela in Andrej Mis sta naša sokrajana iz Ulice Lojzeta Hrovata in tekmovalca v četrti sezoni oddaje Štartaj Slovenija z njuno poslovno idejo Moj Sufle. Gre za predpripravljeno in zamrznjeno sladico, ki jo pripravite tako, da jo lahko doma samo postavite v pečico in vam bo vedno uspela. Zakonca Mis sta podjetnika s svojim lastnim lokalom in starša dvem fantom, ki imata v tem obdobju izjemno natrpane dneve. V teh prazničnih dneh smo se pogovarjali o njuni podjetniški poti, čokoladi in še marsičem. Držimo pesti, da jima uspe zmagati s to preprosto sladko podjetniško idejo.
V slaščičarstvu je mnogo sladic. Zakaj ravno sufle? Je ta sladica vajin zaščitni znak in v čem se vajin sufle razlikuje od ostalih?
Sufle je za naju najboljša in najljubša sladica. Enostavno popoln desert, ki navduši s tekočo sredico in rahlo ter puhasto skorjico, … je topel, čokoladen in slasten. Absolutno je Moj Sufle najin zaščitni znak, ki naju bo spremljal še naprej. Najin sufle se od ostalih podobnih produktov v trgovinah razlikuje po tem, da ni vnaprej pečen, da ima večji delež čokolade, da je brez moke in je pripravljen samo iz osnovnih petih sestavin brez dodanih ojačevalcev okusa, stabilizatorjev, itd.
Najlepše je, ko lahko slediš svojemu srcu in uresničuješ skrite sanje. Še lepše je, ko skupen interes in skupen cilj združuje partnerja. Zakaj sta se odločila za samostojno podjetniško pot?
Iskreno povedano je to privilegij, da lahko počneva, kar naju veseli in v čemer uživava. Misliva tudi, da se iz tega razloga tudi kažejo najini rezultati, ker iskreno delava s srcem in strastjo. Za samostojno podjetništvo sva se odločila zaradi želje po nečem več, … Večje prihodke za družino, več udejstvovanja lastnih idej, več »svobode«, več znanja na področjih ki jih še nisva tako dobro poznala, itd.
Zakaj je vajin “Moj lokal” v trgovskem centru E.Leclerc v Ljubljani tako poseben?
Moj Lokal je drugačen od ostalih predvsem zaradi najinega koncepta in filozofije. V lokalu ponujamo produkte v katere verjamemo in stojimo za njimi. Veliko produktov delamo sami (npr. toasti, limonade) in so bistveno kvalitetnejši od konkurence. Seveda se pri storitvah trudimo za dobro vzdušje in imamo prijetno urejen ambient.
Verjamem, da vaju delo in posli precej vežejo na Ljubljano. Kaj pa je tisto, ki vaju veže na Kranj in našo Planino?
Midva sva se dobila na polovici poti, Špela je prišla iz Lesc, jaz pa izpod Šmarne gore. V Kranju na Planini sva prvič skupaj samostojno zaživela. To je bilo leta 2006 in od takrat sva se samo enkrat preselila za cca. 300 m 🙂
Mož in žena kot poslovna partnerja. Bi lahko rekla, da je to vajina prednost? Kako vama uspeva usklajevati družinsko in poslovno življenje?
V najinem primeru je to absolutno prednost…namreč zelo dobro se dopolnjujeva. Imava razdeljene vloge in naloge pri poslu in privatno. Vse si zaupava, si deliva različne misli in poglede na težave in probleme… običajno tako prideva do optimalne rešitve. Usklajevanje je postalo nujno, da lahko vse potrebno urediva, urniki so zelo razgibani in pestri
Ali sta razmišljala o širitvi vajine ponudbe ali ostajata zvesta sufleju?
Eden od razlogov, da sufle ponudiva v trgovini je bil tudi ta, da je ponudba sladic (glede kvalitete) v trgovinah resnično slaba, tako da idej imava še ogromno ampak greva lepo počasi, … Najprej so na vrsti različni okusi sufleja, potem bomo pa videli kam naju vse skupaj popelje 🙂 Zaenkrat ostajava zvesta sufleju
Kaj pričakujeta od oddaje Štartaj Slovenija?
Predvsem eno nepozabno izkušnjo, veliko novega znanja, dodatno promocijo in referenco za nadaljnje delo. Seveda pa si želiva tudi to, da bi, kar se da veliko ljudi poskusilo Moj Sufle.
V sobotnem finalu oddaje Startaj Slovenija Moj sufle sicer ni bil izbran za Hit Produkt 2019, vendar kljub temu ostaja na policah Spara Slovenija. Še več, Andrej in Špela napovedujeta, da pride v kratkem na police tudi Moj sufle brez dodanega sladkorja in z izredno majhno vrednostjo ogljikovih hidratov. Če vas bo pot zanesla v ljubljanjski nakupovalni center na Rudniku, v E.Leclerc, se obvezno oglasite v Moj lokal na najboljšem sufleju in kavi. Andrej in Špela vas pričakujeta.
Zapisala: Manja Zorko
Fotografije: Matic Lipar Design & Photography, Neža Oblak in lastni arhiv