Odziv KS bratov Smuk na Poročilo MOK o aktivnostih na področju uskladitve novega Odloka o pravilih cestnega prometa

4. aprila smo s strani Mestne občine Kranj prejeli Poročilo o aktivnostih na področju uskladitve novega Odloka o pravilih cestnega prometa v Kranju, kjer je zapisano, da je bila pri pripravi podcon (v coni II in III) upoštevana pripomba krajevnih skupnosti, da je prva dovolilnica brezplačna, med tem ko morata biti druga in tretja plačljivi, saj naj bi se zavedali, da bo v nasprotnem primeru sistem težko zaživel. Občini smo posredovali naš odziv, saj se ne strinjamo s temi navedbami:

“Krajevna skupnost Bratov Smuk ostro nasprotuje takim navedbam in zapisom, saj so neresnični in zavajujoči. Na obeh sestankih s krajevnimi skupnostmi, ki ju je organizirala občina, sta bila prisotna tudi po dva člana sveta KS Bratov Smuk. Na nobenem sestanku ni bilo danega predloga, da naj bosta drugi dve dovolilnici plačljivi. Zagotovo pa takšen predlog ni bil dan ali podprt s strani sveta Krajevne skupnosti Bratov Smuk, ki mu nasprotuje in vztraja, da morajo biti dovolilnice brezplačne, kar smo na sestanku tudi izpostavili. Predstavniki občine so nam zatrdili, da ostajajo dovolilnice brezplačne.

Na sestankih smo govorili tudi o drugih odprtih vprašanjih, ki pa niso vključena niti v poročilo, niti v zapis sestanka.

Zaradi zgoraj navedenih dejstev zahtevamo, da se v poročilu navede, katera ali katere krajevne skupnosti so podale predloge za plačljivost dovolilnic in naj se umakne pavšalni zapis, da smo takšen predlog podale vse krajevne skupnosti. Potrebno je še poudariti, da je bilo s strani Mestne občine Kranj krajevnim skupnostim poslano gradivo s predlogi ureditve prometnega režima, do katerih se lahko sveti krajevnih skupnosti opredelimo do 24. aprila 2017. Zato je nekorektno, da se v poročilu navajajo stališča in predlogi, do katerih se sveti KS sploh še niso opredelili. Svet krajevne skupnosti Bratov Smuk svoje predloge pripravlja in jih bo v danem roku tudi posredoval na občino.”

Odziv v dokumentu:

Odziv KS bratov Smuk na Poročilo o aktivnosti Odloka o pravilih cestnega prometa v Kranju

 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja