Količki

V zadnjih mesecih so krajani večkrat poročali, da je bila ob prihodu reševalnega vozila ovirana intervencijska pot iz ulice Lojzeta Hrovata na ulico Tuga Vidmarja, saj ni bilo mogoče odstraniti količkov (vijakov na količku ni bilo mogoče odviti).

Svet KS je k rešitvi situacije pozval MOK, da naj uredi potopni količek. MOK je začasno odstranila količek in kasneje nazaj zopet montirala isti količek, zaradi česar je zopet prišlo do oviranja poti intervencijskim vozilom.

Iz teh razlogov je začasno ta količek odstranjen. Voznike in prebivalce opozarjamo, da je pot namenjena zgolj in samo intervencijskim vozilom. Gre za območje peš cone in umirjenega prometa, kjer se nahaja mnogo otrok in starejših. Prosimo vas, da to upoštevate in ne vozite in puščate parkiranih vozil znotraj območja na ulici Tuga Vidmarja in stičnih ulicah. V primeru večkratnega kršenja bomo pozvali Mestno redarstvo k sankcioniranju kršiteljev.

Če potrebujete dostop do vhodov zaradi gradbenih, obnovitvenih del na blokih se lahko za dostop dogovorite s krajevno skupnostjo.